zaterdag 8 november 2014

Krukjes

Vandaag laat ik een paar krukjes zien die ik de voorbije maanden heb gerestyled.

Dit oude krukje kreeg eerst een wit laagje en daarna een laagje zalmroos (krijtverf). Vervolgens heb ik er tekst op gezet volgens de methode uit dit logje: http://hetknussehoekje.blogspot.be/2014/02/tekst-op-hout-2.html
Je drukt een tekening af in spiegelschrift en legt deze op het hout. Vervolgens dompel je een verfborstel in water en ga je hiermee over het papier (het papier mag goed vochtig zijn, maar zeker ook niet te nat) Om de tekst nog beter te laten doordrukken ga je met de achterkant van de borstel lichtjes over de tekst. Voor je het papier er weer afhaalt even laten drogen. De tekst staat nu op het hout. Deze kan je nu inkleuren naar keuze. Ik gebruik hiervoor de “deco painter matt” stiften (AVA). Nadien kan je er lichtjes over schuren voor een zachter effect.








Deze twee krukjes kregen ook zo’n make-over.



Ik wil jullie nog even laten weten dat ik voorlopig geen berichtjes meer zal plaatsen op mijn blog. Ik moet namelijk binnen enkele weken een operatie ondergaan, en daarna zal ik het een hele tijd rustig aan moeten doen.
Bij deze wil ik jullie graag bedanken voor de bezoekjes aan mijn blog en voor al de mooie reacties die ik heb ontvangen.  
Groetjes, Vanessa