donderdag 30 januari 2014

Shabby chic

Roze en wit.... gecombineerd met romantische bloemenmotiefjes en antieke en brocante spulletjes...









Bedankt voor je bezoekje
groetjes, Vanessa

maandag 27 januari 2014

Kantkaartjes

Toen ik met deze blog begon, heb ik ook een profiel aangemaakt op Pinterest. Ik heb op Pinterest al zoveel prachtige interieurfoto’s gezien, en elke dag kijk ik even om mooie brocante en shabby chic decoratie te bewonderen. En natuurlijk ook om leuke knutselideetjes op te doen. Zo vond ik ook mooie kaartjes voor het bewaren van lint en kant. Fantastisch wat er allemaal gedeeld wordt tussen bloggers over heel de wereld! Ik heb een paar ontwerpen afgeprint, op karton geplakt en uitgeknipt. De lintjes kregen een nieuw plekje in de met stof beklede doos.... klaar voor gebruik :-)




 



Bedankt voor je bezoekje,
groetjes Vanessa

donderdag 23 januari 2014

Kandelaars

Begin december vond ik twee zwarte kandelaars op de rommelmarkt in Zoerle-Parwijs.

Deze hebben ondertussen een ‘landelijk tintje' gekregen.




Bedankt voor je bezoekje,
groetjes
Vanessa

maandag 20 januari 2014

Bloemenland

Bloemenland  is een 4000m² groot tuincenter in Veerle.  Je vind er onder andere kamerplanten, snijbloemen, massa’s potten en rieten manden, een bloemschikafdeling, enz... Maar ook een heel mooie collectie decoratie en meubelen. Deze bevindt zich helemaal achteraan in de winkel, waar aparte kamertjes gezellig en huiselijk zijn ingericht. Een leuk adresje om even te genieten van wat landelijke sfeerideeën. 









Bedankt voor je bezoekje,
groetjes
Vanessa

donderdag 16 januari 2014

Tekst op hout

Tekst op hout zetten kan op verschillende manieren. Ik gebruik graag de volgende methode.... een print doordrukken op het hout en dan met een stift er over gaan.

1. Een groot dienblad heb ik eerst wit geschilderd.

2. Daarna een tekst afgeprint.  

3. Met een pen ga je over de tekst, goed duwen. Je ziet de tekst dan heel lichtjes op het hout staan. (als je klikt op de foto zie je het resultaat beter)

4. Dan met de stift (Deco painter matt van AVA) er over gaan.


Je kan eventueel zachtjes over de tekst schuren voor een wat 'versleten' effect.

Hier nog wat voorbeelden van dezelfde techniek. 



Wil je graag meer lezen over andere technieken voor tekst op hout, kijk dan ook even bij deze logjes:


Bedankt voor je bezoekje,
groetjes
Vanessa

maandag 13 januari 2014

Een beetje kleur

Vorige  week ben ik druk bezig geweest….  Dozen ingepakt met spulletjes voor de rommelmarkt (we zijn namelijk van plan om eens deel te nemen ipv te bezoeken), en de nieuwe decoratie klaargezet om deze week aan verder te werken. En ik heb ook nog dingen bij elkaar gezocht die ik langere tijd niet meer gebruik, om te kijken of ik daar misschien nog wat mee kan doen. Dit kadertje is zoiets…  het is wit geschilderd, maar toen in de doos “nog afwerken” terecht gekomen.



Ik had nog een heel klein beetje groene verf over van een tester. Hiermee schilderde ik eerst een paar houten bloemetjes en een hartje.


Bij het kadertje is het middelste vakje groen geschilderd. De groene bloemen kwamen op de witte achtergrond en het witte hartje op de groene.


Een bakje kreeg eveneens een groen accent en rond het theelichtje plakte ik een groen lint (stukje wit lint dat in dezelfde kleur is geschilderd). Nog veel te vroeg om aan te denken natuurlijk, maar ik krijg toch meteen lentekriebels bij het zien van dit frisgroene kleurtje :-).





Bednakt voor je bezoekje,
groetjes 
Vanessa

donderdag 9 januari 2014

Geïnspireerd door....

Het eerste nummer van "Jeanne d'Arc Living" 2014 staat weer boordevol prachtige interieurs en decoratie ideeën.


Ik haal er steeds inspiratie uit.....hoe meubels restylen, dingen combineren of hoe je met brocante spulletjes telkens weer een andere sfeer kan creëeren. En ik probeer dan om al die ideeën op mijn eigen manier toe te passen met de dingen die ik heb. De voorbije dagen ben ik dus weer een hele tijd bezig geweest met het uitzoeken en herinrichten. Fijn toch om thuis gezellig bezig te zijn.... en mijn knusse hoekje is weer klaar :-)











Bedankt voor je bezoekje,
groetjes
Vanessa